КУРСИ КОСМЕТОЛОГІВ У ВІННИЦІ

КУРСИ КОСМЕТОЛОГІВ У ВІННИЦІ

НА ПРОТЯЗІ КОЖНОГО МІСЯЦЯ ДО 25 ЧИСЛА ПРОХОДИТЬ НАБІР У НАСТУПНІ ГРУПИ КУРСІВ КОСМЕТОЛОГІВ У ВІННИЦІ. ЗАПИСУЙТЕСЬ ЗАРАЗ! Далі »

КАРБОКСИТЕРАПІЯ У ВІННИЦІ

КАРБОКСИТЕРАПІЯ У ВІННИЦІ

Карбокситерапія вважається одним з різновидів мезотерапії. Суть процедури полягає у введенні під шкіру діоксиду вуглецю (вуглекислого газу). Мета процедури — стимулювання вироблення колагену і регенерація тканин. Далі »

ЛІКУВАННЯ ПІДЛІТКОВИХ ВУГРІВ У ВІННИЦІ

ЛІКУВАННЯ ПІДЛІТКОВИХ ВУГРІВ У ВІННИЦІ

Здорова та красива шкіра у підлітка - це реально! Не дайте вуграм та акне шансу вплинути на Вашу самооцінку та зовнішній вигляд! Далі »

ДЕРМАТОСКОПІЯ: СУЧАСНА ДІАГНОСТИКА РОДИМОК ТА УТВОРЕНЬ

ДЕРМАТОСКОПІЯ: СУЧАСНА ДІАГНОСТИКА РОДИМОК ТА УТВОРЕНЬ

Головна перевага дерматоскопії в тому, що це дослідження абсолютно безболісне. При цьому шкіра не пошкоджується. Це свого роду фотографія зі збільшенням і спеціальною ід світкою. Вже через 2-3 хвилини фахівець ставить діагноз. Далі »

 

Що таке фотостаріння шкіри?

Фотостаріння

Тотальна мода на засмагу зіграла злий жарт над багатьма молодими дівчатами з усього світу. Фотостаріння шкіри, що виникає внаслідок шкідливого впливу сонячних променів, призводить до утворення зморшок і пігментних плям. Позбутися від них вельми непросто, тут потрібна допомога професійних косметологів і проходження ряду неприємних процедур. Набагато простіше розібратися з причинами явища і запобігти їх виникненню.

Що таке фотостаріння?

Фотостаріння являє собою в’янення шкіри внаслідок впливу на неї великої кількості ультрафіолету. В нормі він необхідний нашому організму для вироблення вітаміну D, засвоєння кальцію, підвищення імунітету, боротьби із запаленнями і бактеріями. Однак надлишок сонячного світла провокує раннє старіння, що призводить до патологічних біохімічних реакцій, порушується структура ДНК.

Необхідно враховувати, що УФ-промені впливають на людину в будь-який час доби і при будь-якій погоді, від них не захищає навіть легкий одяг. Крім того, вони можуть призвести до розвитку злоякісних утворень.

Яким чином проявляється фотостаріння?

Основними ознаками є:

  • сухість і лущення;
  • нерівномірний колір обличчя, жовтяничний відтінок;
  • гіперпігментація;
  • зниження пружності і еластичності, поява в’ялості, неоднорідність структури шкіри;
  • передчасні зморшки;
  • судинні зірочки.

Спричиняють дані ознаки зміни у внутрішній структурі шкіри: атрофується епідермальний шар, збільшується ороговілий епідерміс і кількість меланіну, руйнуються еластичні волокна.

Категорії ризику

Фотостаріння не щадить нікого. До шкідливого впливу ультрафіолету схильні всі люди, незалежно від віку і статі. Однак окремі категорії осіб піддаються йому більшою мірою. До них відносяться:

  • люди зі світлою шкірою;
  • жінки в період гормональних змін (вагітність, клімакс), у зв’язку з підвищенням чутливості до ультрафіолету;
  • особи, часто відвідують солярій, приймають сонячні ванни, жителі південних міст, які часто перебувають на сонці.

Як запобігти?

Запобігти фотостарінню набагато простіше, ніж усунути його наслідки. Прості профілактичні заходи, що проводяться на регулярній основі, запобігають утворенню зморшок, пігментних плям, підвищенню сухості шкірних покривів.

  • Вирушаючи в південні країни відпочити, не забувайте використовувати сонцезахисні креми, що містять УФ-фільтри. Вони запобігають згубному впливу ультрафіолету і підтримують оптимальне вироблення пігментів.
  • Не забувайте використовувати перед виходом на вулицю тональний крем з фактором захисту від сонячних променів (оптимально — близько 10). Альтернативою може стати спеціальний ВВ-крем, який також захищає шкіру від шкідливого зовнішнього впливу, а також підтримує водний баланс в поверхневих шарах дерми.
  • Налаштуйте раціон при перших ознаках зміни стану шкіри на відкритих ділянках обличчя і тіла. Основне завдання — додати в щоденне меню продукти, що містять антиоксиданти.
  • Регулярно доглядайте за шкірою. Використовуйте зволожуючі креми, які виводять вільні радикали, забезпечують додаткове насичення вологою.

Якщо фотостаріння шкіри вже проявилося, необхідно негайно вживати заходів по його усуненню та запобіганню розвитку. В домашніх умовах домогтися значного поліпшення практично неможливо, краще всього звернутися до косметолога. Оглянувши пацієнта і визначивши ступінь його проблеми, фахівець підбере відповідну методику її розв’язання.

Найчастіше для боротьби з фотостарінням застосовуються:

  • Біоревіталізація. Поверхневе введення ін’єкцій гіалуронової кислоти. Притягує додаткові молекули води, побічно впливає на синтез колагену і еластину. Процедура проводиться курсом з 3-5 сеансів, забезпечує позитивні зміни на термін до півроку. Допомагає впоратися з сухістю шкіри, дрібними зморшками.
  • Мезотерапія. Введення комплексу вітамінів, мінералів, рослинних екстрактів та інших корисних компонентів у верхні й середні шари дерми. Забезпечує посилене вироблення фібробластів, додаткове живлення і зволоження шкіри. Допомагає поліпшити її колір, рельєф, усунути дрібні зморшки і запобігти утворенню нових. Процедура проводиться курсом з 4-7 сеансів, зміни зберігаються протягом 4-6 місяців.
  • Шліфування шкіри (механічне/лазером). Принцип проведення полягає у видаленні відмерлих та пошкоджених клітин верхнього шару дерми. Процедура стимулює активізацію внутрішніх захисних процесів, призводить до прискореного утворення нових здорових клітин. Допомагає вирівняти колір обличчя, усунути дрібні зморшки і пігментні плями.
  • Хімічний пілінг. Альтернатива шліфуванню шкіри, принцип проведення — спалювання хімічним складом пошкоджених поверхневих клітин, стимулювання утворення нових, а також вироблення колагену. Поверхневі пілінги проводяться курсом з 3-4 процедур, серединні здійснюються одноразово.
  • Фотоомолодження. Принцип дії будується на світловому випромінюванню, яке прискорює поділ клітин і сприяє посиленому виробленню колагену. Процедура застосовується для підвищення пружності шкіри, боротьби зі зморшками і складками. Відмітними особливостями методики є відсутність дискомфорту і болю під час маніпуляцій, а також мінімум побічних ефектів. Здійснюється курсом.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *